Au venit banii: 1,5 milioane de euro pentru primarii vasluieni!

Jurnal de Vaslui

Dupã o lungã perioadã de secetã – si la propriu, si la figurat – o parte dintre primarii judetului Vaslui au primit ceva finantãri de la guvernul Ponta. Nu prea importante, pentru cã nevoile sunt foarte mari, dar se pot acoperi din acesti bani o parte din nevoile comunitãtilor. Vorbim aici de proiecte începute cu ani în urmã, chiar si cu sase-sapte ani, care nu s-au finalizat din lipsã de bani. Alimentãri cu apã, canalizãri, scoli, grãdinite, drumuri – sunt doar o parte dintre lucrãrile pe care Ministerul Dezvoltãrii Regionale le finanteazã, suma totalã alocatã judetului Vaslui fiind de 6,7 milioane lei, în jur de 1,5 milioane de euro. Pe ultima sutã de metri de mandat la Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Liviu Dragnea i-a fãcut hatârul lui Miticã Buzatu si i-a aprobat finantãri de 6,7 milioane de lei pentru primãriile din judet. Din pãcate, asa cum am constatat ieri, când primarii din tot judetul Vaslui au fost chemati la Consiliul Judetean pentru semnarea contractelor de finantare, ar fi nevoie de sume chiar si de zece ori mai mari, în majoritatea comunelor, pentru a acoperi nevoile de cofinantãri la proiectele începute.
În jur de 30 de primari au venit, ieri dimineatã, sã semneze contractele de finantare pe anul 2015, cu Consiliul Judetean, pentru lucrãrile de investitii începute cu ani în urmã si pentru care nu au fost bani ca sã fie finalizate. I-am zãrit pe holurile CJ pe primarii de la Puscasi, Vutcani, Hoceni, Solesti, Fãlciu, Codãesti, Gârceni, Bogdãnesti sau Cretesti, iar lista lor poate continua si cu alti edili. Este pentru prima datã în acest an când Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, reuseste sã mai dezamorseze situatia tensionatã din propriul partid – PSD are în jur de 70 de primari în judetul Vaslui, din totalul de 86 – mai ales cã în ultimele luni s-au înregistrat mai multe situatii tensionate, când primarii au dorit sã cearã socotealã Consiliului Judetean pentru blocarea lucrãrilor. Nu s-au dat deloc bani pe acest an, iar urmãrile s-au vãzut. Multi primari s-au luat cu mâinile de cap, în primãvarã, atunci când au vãzut cã Ponta si Dragnea, pe vremea când era ministru al Dezvoltãrii Regionale, nu le alocã niciun ban. “Eu am proiecte începute din 2008 sau 2009. Nu le voi termina nici în acest mandat. Este inadmisibil! Pe timpul PDL-ului, am spus cã nu ni se dau bani sã terminãm lucrãrile si lumea a înteles. Dar acum, când suntem la putere, de ce nu ni se dã niciun ban? Vor sã ne dea bani pe OUG 28 anul viitor, sã râdã lumea de noi, cã facem investitii în preajma alegerilor? Am ajuns destul de rãu”, spunea un primar PSD, dupã o sedintã cu scântei. La ultima sedintã internã a PSD, la care au participat cei 70 de primari ai partidului, unii dintre ei, mai curajosi, au reprosat conducerii de la Vaslui faptul cã nu se face nimic pentru a relua investitiile la ordonanta de guvern 28/2013, adicã Programul national de dezvoltare localã. Totul este blocat si nu se lucreazã nici la drumuri, nici la aductiuni cu apã sau canalizãri, pentru cã Ponta nu a dat niciun leu pentru aceste investitii, cel putin pânã ieri, când s-au semnat primele contracte. În medie, fiecare primãrie a primit în jur de 200.000 de lei, desi unele au beneficiat de sume mai consistente, iar altele abia dacã acoperã unele dintre facturile mai vechi.
Dumitru Buzatu le-a prezentat primarilor sperietoarea DNA: “Aveti grijã cum se cheltuiesc banii, vor fi multe controale”
„Banii primiti la Ordonanta 28 reprezintã singura resursã, pânã când vom reusi sã accesãm alte sume, alte proiecte cu finantare europeanã. Vin cãtre dumneavoastrã cu rugãmintea sã fiti foarte atenti la cheltuieli si la situatiile de lucrãri, trebuie sã protejãm aceastã sursã financiarã, ca sã demonstrãm cã suntem seriosi, pentru a fi luati în calcul si la alte alocãri bugetare. Lucrãrile la scoli trebuie grãbite, astfel încât sã fie gata pe cât posibil pânã la începerea noului an scolar. Fiindcã alte resurse nu avem, trebuie sã aveti mare atentie la utilizarea fondurilor”, a spus, în fata primarilor, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Adicã, “domnilor primari, aveti grijã cum vã beti cafeaua si ce acte semnati, unde dati banii de la Guvern, pentru cã riscati sã fiti vizitati de DNA în miez de noapte”. Primarii s-au foit în scaune, desi multi si-au dat seama cã banii de ieri nu acoperã decât într-o micã mãsurã nevoile comunitãtilor vasluiene. De exemplu, la Lipovãt, primarul Valerian Hriscu a primit în jur de 80.000 de lei de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale. “Nu ne ajung banii, avem multe proiecte la care este nevoie de finantãri. O sã alocãm suma pentru continuarea lucrãrilor la canalizare, un proiect început în 2009. De fapt, nici eu si nici primarul de la Gârceni nu stim cum vom face cu banii primiti astãzi, pentru cã firma cu care am avut contract (Hidrotehnica SA, firma fostului deputat Vasile Butnaru, n.r.) este în faliment si nu mai putem face altceva decât sã pregãtim o altã licitatie”, a spus primarul Hriscu. Mai trebuie spus, legat de acesti bani, cã urmeazã o perioadã de foc pentru unele primãrii, care vor fi nevoite sã facã alte licitatii, pentru a cheltui banii primiti. Oficial, s-a spus cã a fost pânã acum un control al Curtii de Conturi la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si de aceea primarii nu au primit bani. Ori, cum s-a terminat controlul, au început sã curgã si banii de la minister spre teritoriu, desi este foarte probabil ca Ponta sã fi avut o reactie la protestele primarilor si presedintilor de Consilii Judetene, vizavi de blocarea investitiilor. De altfel, ieri, presedintele Consiliului Judetean Vaslui a cerut celor 30 de primari prezenti la semnarea documentelor oficiale sã facã panouri publicitare la toate lucrãrile, asa cum spune legea, pentru a se evita discutiile legate de lucrãri “pe sest”, la adãpost de ochii contribuabililor.
La Fâstâci, se va termina, în sfârsit, si noua scoalã
Multã cernealã a mai curs si multe oficialitãti s-au perindat pe la scheletul scolii din Fâstâci, comuna Cozmesti, în ultimii sapte-opt ani. În jur de 11 miliarde lei vechi s-au cheltuit pentru constructia noii scoli, iar sediul a rãmas neterminat, desi primarul Hristache Sima s-a bãtut peste tot pentru ca sediul de scoalã sã fie acoperit, pânã ce vor veni finantãrile. Lucrãrile la scoalã au început încã din anul 2006 si nu s-au finalizat pânã la aceastã datã, însã de ieri pare sã fi iesit soarele si pentru cei 100 si ceva de copii din sat. În anul 2006, firma Romcip Construct SRL Vaslui, al cãrui patron este Constantin Puscasu, a câstigat licitatia pentru lucrãrile de reconsolidare a scolii, încasând peste 11 miliarde de lei vechi, bani veniti de la stat prin primãrie. „S-au spus tot felul de sume care s-ar fi încasat de Romcip, dar realitatea este una singurã. S-au cheltuit de la bugetul de stat doar 11 miliarde lei, sunt documentele din arhiva primãriei, firma a acoperit scoala si acum, iatã, avem sansa sã o terminãm. Este una dintre cele douã promisiuni fãcute locuitorilor din comuna Cozmesti, cã voi reface si asfalta drumul judetean de la Bãlesti pânã la Fâstâci si voi termina noul sediul de scoalã din Fâstâci. De acum încolo, intrãm în linie dreaptã cu finalizarea sediului”, a spus primarul Sima. Ieri, edilul de la Cozmesti a semnat contractul de finantare cu Consiliul Judetean si Ministerul Dezvoltãrii Regionale pentru suma de 870.000 lei (8,7 miliarde lei vechi, n.r.), probabil cea mai importantã alocare bugetarã semnatã de vreo primãrie din judet, ieri dimineatã. Alte primãrii au semnat pentru continuarea lucrãrilor la drumurile comunale si sãtesti, pentru canalizare si alte lucrãri începute în ultimii ani, dar care nu s-au finalizat nici pânã acum.
Vor mai veni si alti bani pentru primari, anuntã seful CJ Vaslui
Dupã cei 30 de primari care au semnat ieri contracte de finantare vor mai urma si bani pentru alimentãrile cu apã, de care vor beneficia încã 40 de primãrii. „Cred cã, în total, vom avea cam 70 de localitãti care vor semna contracte la Consiliul Judetean, pe lucrãrile lor de interes public. Am cerut, acolo unde este vorba de scoli, sã se încerce ca lucrãrile sã se încheie anul acesta, pentru cã multe sedii se degradeazã si vom cheltui mai multi bani pentru a le repara, dacã nu investim cât mai repede acolo”, a mai spus presedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Vom avea maxim sase deputati si doi senatori, din 2016!

Jurnal de Vaslui

Numãrul deputatilor si senatorIlor va scãdea de la urmãtoarele alegeri parlamentare din 2016, potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Comisia de cod electoral. Astfel, dacã se respectã cifrele discutate ieri în aceastã comisie de cod electoral, de anul viitor, în judetul Vaslui vom avea maxim sase deputati si cel mult doi senatori, fatã de nouã deputati si patru senatori, în prezent. Asta înseamnã cã va fi bãtaie maximã pe posturile eligibile, iar cei de la Putere si Opozitia se vor întrece în a face promisiuni electoratului, desi la viitoarea campanie electoralã nu vom mai vedea muntii de afise si sutele de bannere, din campaniile precedente.
Potrivit proiectului votat în Comisia de Cod Electoral, în viitoarea legislaturã vom avea 464 de parlamentari: 134 de senatori, 308 deputați, 18 parlamentari aparținând minoritãților naționale și 6 parlamentari pentru Diaspora (2 senatori și 4 deputați). Norma de reprezentare va fi un deputat la 73.000 de locuitori si un senator la 168.000 de locuitori. La o populatie, cifrele oficiale, de 450.000 de locuitori (desi datele ultimului recensãmânt arãtau cã mai sunt în judet în jur de 390.000 de persoane) indicã faptul cã vom avea în jur de sase deputati, care ne vor reprezenta în Camera Deputatilor, fatã de nouã, în prezent, plus doi senatori, fatã de patru, câti sunt acum. Pe surse, se spune cã PSD intentioneazã sã renunte la un deputat si un senator, din parlamentarii actuali, astfel cã din cei sase deputati vor rãmâne, cu sanse de a mai candida, doar cinci. UNPR, în cadrul coalitiei de guvernare, va negocia la rândul sãu pozitii importante pe lista de deputati, mai ales cã, se spune, Ciuhodaru a venit în UNPR dupã ce i s-a promis trecerea pe o pozitie eligibilã în zona Bârlad, la viitoarele alegeri parlamentare. PNL, care are acum un deputat si doi senatori, va trebui sã facã fatã numãrului mic de mandate, astfel cã, probabil, va mai exista cel mult un post de deputat si unul de senator, pentru liberali, desi ultima variantã este si cea mai putin plauzibilã. Cel care îsi va pierde mandatul, cel mai probabil, în urma luptelor electorale, va fi senatorul Marian, care nu va mai avea sansa din 2012, când a prins postul la redistribuire. În rest, liberalii vor merge la deputati, pe pozitie eligibilã, cu deputatul Ciurariu, urmând a i se da o sansã si senatorului Nelu Tãtaru, pe zona Husi. Organizatia UNPR, foarte activã si puternicã în plan judetean, cu doi deputati, va cere partea leului de la aliatii de la guvernare. Atât deputatul Sergiu Vizitiu, cât si deputatul Ciuhodaru vor prinde pozitii eligibile, urmând a fi sprijiniti de primarii PSD, dar si de alesii locali si organizatiile UNPR din judet.

Pecheanu vrea sus, însã ANI îl trage în jos

Jurnal de Vaslui

CANDIDAT…Peste exact douã zile, primarul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, îsi va depune, la partidul din care face parte, candidatura si proiectul de management pentru o functie înaltã în Consiliul Judetean Vaslui. Asa cum cere procedura internã în PNL, viitorii candidati de la alegerile locale din 2016, trebuie mai întâi sã participe la o competitiei internã în partid, urmând, ca dupã evaluare, sã fie înscris pe listele partidului pentru alegeri. Iatã cu ce proiect vrea Pecheanu sã câstige Consiliul Judetean. Planurile sale privesc Statiunea Balnearã de la Ghermãnesti, o adevãratã minã de aur pentru judetul Vaslui, care acum zace în paraginã si primarul din Drânceni spune cã stie unde sã gãseascã bani pentru a o reabilita. Între timp, ANI îl ceceteazã pentru conflict de interese si dacã se adeveresc acuzatiile, visele marinarului de la Prut se vor nãrui. Într-un comunicat de presã remis de agentie se aratã cã primarul Pecheanu a concesionat o suprafatã de teren apartinând domeniului privat al comunei Drânceni, cãtre întreprinderea individualã apartinând fiului sãu, iar acesta ar fi încasat subventii de la stat, în valoare de aproape un miliard de lei vechi.
O mare surprizã vine din partea edilului liberal de la Drânceni, Gelu Pecheanu. Dupã ce a renuntat sã mai plece, cu întreg aparatul administrativ, la muncã în Spania, primarul de la Prut a decis cã este oportun sã candideze pentru o functie în Consiliul Judetean. “Multi colegi de partid m-au încurajat. Chiar dacã pe unii îi va deranja candidatura mea, m-am sãturat sã lupt pentru altii. Dacã voi ajunge presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, mã voi zbate sã gãsesc finantare pentru reabilitarea Spitalului Ghermãnesti. Izvoarele sunt ale noastre, ale Consiliului Local, dar pãmântul este al Consiliului Judetean. Eu unul sper sã ne dãm mâna si sã ne întelegem. Acolo este o adevãratã minã de aur pentru judet si pentru sãnãtatea oamenilor pe care trebuie sã o pretuim. M-am sãturat sã tot lupt pentru altii pe care sã-i scot deputati, senatori sau presedinti de Consiliu Judetean. Am 20 de ani de experientã în administare si am decis sã lupt, de data aceasta, pentru mine. Dacã nu voi ajunge presedinte de Consiliu Judetean, mã voi multumi si cu functia de vicepresedinte. Vreau sã arãt tuturor cã, lucrând cu Dumitru Buzatu (actualul presedinte al CJ Vaslui – n.r.), se poate face administratie. Eu sã mã ocup de toatã Valea Prutului si el de restul. Ajuns în CJ, nu voi fi nici de stânga, nici de dreapta. Voi fi omul primarilor care va lupta pentru sprijinirea lor”, a declarat Gelu Pecheanu. Trebuie spus cã visul lui Pecheanu nu este unul exagerat tinând cont de potentialul apelor de la Ghermãnesti. Apele de la Ghermãnesti pot rivaliza oricând cu cele de la Bãile Felix sau Bãile Herculane, dar lipsa banilor pentru revitalizarea lor face ca multe dintre acestea sã zacã într-o degradare totalã. Timp de multi ani, vasluienii au mers la tratament la spitalul din Ghermanesti, comuna Drânceni. Unitatea a fost construitã în 1912, când au fost descoperite puturi cu ape sulfuroase, clorurate, iodobromurate, sodicemagneziene, folositoare pentru multe afectiuni. Pe vremuri, sãtenii din zonã erau cei mai fericiti. Aveau un remediu pentru o multitudine de afectiuni la doar câtiva pasi de casã. Regele Carol I a fost cel care a decis cã acest potential trebuie valorificat si a construit spitalul care îi poartã numele. Au urmat ani buni în care mii de persoane din toate zonele tãrii veneau la Ghermãnesti pentru a se trata. În anul 1999, s-a constatat cã, din punct de vedere calitativ, apele minerale de la Ghermãnesti sunt superioare celor de la Bãile Herculane. S-a constatat si atât. Nimeni nu a miscat un deget pentru a opri dezastrul de la Ghermãnesti. Spitalul a fost închis si lãsat sã se degradeze.
Primarul Pecheanu, probleme cu ANI!
PROBLEMÃ Dupã Gãbisor Tofan de la Stãnilesti si Vasile Puiu, de la Vetrisoaia, un alt primar de pe valea Prutului a intrat în atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care face acuzatii privind un conflict de interese administrativ! Este vorba despre Gelu Pecheanu, primarul comunei Drânceni. ANI sustine, într-un comunicat de presã, cã primarul Pecheanu a concesionat o suprafatã de teren apartinând domeniului privat al comunei Drânceni, cãtre întreprinderea individualã apartinând fiului sãu, iar acesta ar fi încasat subventii de la stat, în valoare de aproape un miliard de lei vechi. “Stiu de unde este plecatã si cine îmi vrea capul dar nu mã tem, voi merge în instantã”, a declarat primarul Gelu Pecheanu.
Aproape la fel ca în cazul primarului Vasile Puiu, a cãrei pãtanie cu ANI s-a întâmplat în 2012 si nici pânã astãzi nu s-au lãmurit lucrurile în instantã, primarul Gelu Pecheanu a ajuns si el în atentia Agentiei de Integritate, tot pentru un presupus conflict de interese. ANI îi imputã primarului de la Drânceni cã ar fi concesionat, în calitate de primar, fiului sãu o anumitã suprafatã de teren, pentru care s-au încasat subventii de la stat. “În perioada exercitãrii mandatului de primar (2008 – 2012) a încheiat un contract de concesiune având ca obiect exploatarea unei suprafete de 75,22 ha, proprietate privatã a comunei Drânceni, cu <<Întreprinderea individualã Pecheanu Bogdan Victor Lucian>>, al cãrei titular este fiul acestuia. În perioada 2011 – 2013, a beneficiat de subvenții A.P.I.A. în sumã de 94.301,44 lei, la baza obtinerii acestor sume de bani stând si contractul de concesiune menționat mai sus”, sustin inspectorii ANI.
Pecheanu: “Îmi voi cãuta dreptatea în instantã si am încredere în aceastã institutie a statului”
În replicã, primarul Pecheanu se declarã sigur pe el si lasã sã se înteleagã cã la mijloc ar fi cineva care i-a pus gând rãu! “Stiu de unde este plecatã si cine îmi vrea capul, dar nu mã tem. A fost o decizie a Consiliului Local (CL) Drânceni si la licitatia respectivã au participat trei persoane. Dupã ce a fost desemnat câstigãtorul, nu au existat contestatii. A câstigat o asociatie din care face parte si fiul meu, dar trebuie spus cã asociatia nu a luat bani din bugetul local. Din contra, asociatia aceasta este un bun platnic si a adus venituri la bugetul comunei. Îmi voi cãuta dreptatea în instantã si am încredere în aceastã institutie a statului”, a declarat Gelu Pecheanu. Alti doi primari de pe valea Prutului sunt în divergentã cu ANI. Vasile Puiu, primarul de la Vetrisoaia, se luptã în instantã, la Vaslui, pentru a contracara acuzatia de conflict de interese formulatã de Agentia de Integritate, iar primarul comunei Stãnilesti, Gãbisor Tofan, are, în prezent, dosarul la Înalta Curte de Casatie si Justitie. (Alina Darie)

Liberalii au, de ieri, o treime din Consiliul Judetean

Jurnal de Vaslui

Tabãra lui Buzatu s-a subtiat de tot
NOU-VENITI…Dupã ce un fost consilier judetean PDL, Ionut Ghetãu, a plecat la muncã în Italia, s-a pus problema înlocuirii lui. Astfel, Dan Marian l-a propus pe liderul sãu de la tineret, Ionut Severin, un tânãr profesor care a depus ieri jurãmântul în plenul CJ Vaslui. O altã schimbare, care nu a fost cu sigurantã pe placul lui Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, a fost nominalizarea unui nou consilier în locul regretatului profesor Constantin Poianã. Cum Poianã a fost ales de pe lista USL, care cuprindea în 2012 atât consilieri de la PSD, cât si de la PNL, de data aceasta, tabãra pesedistã a trebuit sã se recunoascã învinsã. În locul lui Poianã, la pozitia 26, era Elena Coca Cartas, de la PNL, cea care trebuia validatã de consilierii judeteni, fiind propunerea liberalilor pe acest post. Si consiliera Cartas, care a mai prins un mandat în 2008-2012, tot pe final, a depus jurãmântul de credintã si s-a asezat cuminte în partea dedicatã consilierilor PNL. Dacã îl punem la socotealã si pe vicepresedintele Bichinet, putem spune cã, de ieri, liberalii au o treime de voturi în Consiliul Judetean, putând pune probleme la anumite situatii în care PSD are nevoie de douã treimi dintre voturi. Interesant este cã, la douã pozitii distantã de Cartas, pe lista fostului USL, la pozitia 28, se aflã Maria Ramona Mocanu, priceputa directoare a Muzeului Judetean. Dacã se întâmplã sã mai plece unul sau doi consilieri sau, Doamne fereste!, sã moarã vreunul, madam Mocanu are toate sansele sã stea în banca onor consilierilor judeteni. S-ar putea spune, atunci, cã i s-a împlinit visul, si cine stie, dintr-un ricoseu, poate ajunge chiar vicepresedintele CJ.

Oamenii lui Buzatu, sefi în partidul lui Marian!

Jurnal de Vaslui

CALUL TROIAN Bogdan Ionut Severin este noul presedinte al organizatiei de tineret al fostului PDL. Decizia a fost luatã duminicã, în prezenta senatorului Dan Marian si a liderului PDL din Bârlad, Corneliu Plesu, cei care îl protejeazã pe tânãrul Severin în cariera sa politicã. Interesant este cã noul lider al organizatiei de tineret de la democrat-liberali (am spune, fosta structurã de tineret a PDL, însã senatorul Marian se încãpãtâneazã sã pãstreze structurile vechi, în cadrul noului PNL, n.r.) este unul dintre oamenii pregãtiti de Dumitru Buzatu si Adrian Solomon. Conform unor surse, profesorul Severin, de la o scoalã din Banca, ajuns peste noapte un pion important în structura noului PNL, ar fi venit de la Partidul Social-Democrat în 2012, ceea ce ne poate duce cu gândul la ramificatiile unor politicieni pe care PSD îi pregãteste, dupã care îi “implanteazã” în alte partide, pentru a controla toate formatiunile politice locale.
E scandal mare în organizatia de tineret a fostului PDL, acolo unde Dan Marian a pus în fruntea tinerilor social-democrati un politician crescut de tabãra lui Buzatu. Bogdan Ionut Severin, un profesor de religie din Banca, a ajuns peste noapte în Comitetul Executiv judetean al noului PNL, om de bazã al democrat-liberalului Corneliu Plesu si al senatorului Dan Marian. Venit de la PSD în 2012, Severin a ajuns repede un pion principal în structurile PDL. Dupã plecarea lui Alex Curelaru în Germania, s-a pus problema înlocuirii acestuia cu un alt tânãr. Asa s-a ajuns, în urma presiunilor fãcute de Plesu fatã de Dan Marian, la profesorul de religie de la Banca. Ca din senin, acesta a apãrut în Comitetul Executiv judetean, plus cã, de duminicã, este si liderul de tineret al fostului PDL. “Nu întelegem ce muncã a depus colegul nostru venit de la PSD, de a ajuns si în Comitetul executiv judetean si în fruntea tineretului PDL. Tinerii din PDL sunt nemultumiti de aceastã alegere. Nu-l vrem pe acest domn profesor de la Banca, o sã tragã în jos organizatia. Oare, domnul Buzatu nu stie cã un fost membru PSD a ajuns în pozitie cheie în PNL? Noi credem cã da, inclusiv Dan Marian stie de asta”, au spus unele surse din fostul PDL, contactate de VRN.
Senatorul Marian încalcã toate regulamentele PNL
Sedinta de duminicã, tinutã în biroul de parlamentar al lui Marian, de la Corevas, sedintã în care Severin a fost confirmat pe functia de presedinte la tineret în fostul PDL, urmând sã intre si pe postul ocupat de Curelaru, acela de consilier judetean, a însemnat si o încãlcare a regulamentelor si deciziilor noului PNL. Astfel, înainte de sedintã, Dan Marian s-a întâlnit cu primarii într-un restaurant din oras, dupã care, la biroul sãu de la Corevas, a tinut o sedintã a Comitetului Director judetean al fostului PDL, la care au participat toti primarii, consilierii locali si liderii de organizatii locale. Sedinta respectivã contravine tuturor deciziilor luate în cadrul Comitetului National al PNL, din ianuarie, când s-a hotãrât cã nu se vor mai tine sedinte pe fiecare organizatie în parte, ci sedintele vor fi comune, cu numãr egal de membri din partea fostului PNL si a fostului PDL. Dar, cum lui Dan Marian i se “rupe de statutul PDL”, dupã cum s-a exprimat într-o altã sedintã, nu mai mirã pe nimeni deciziile sale aberante…