Vânãtoarea lui Ciurariu

Jurnal de Vaslui

Peste 110 consilieri locali si viceprimari din Vaslui, “vânati” de liberalii

TRANSANT…Deputatul Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, este decis sã-i dea afarã pe cei peste 100 de consilieri locali si cei 10 viceprimari fugiti din organizatia liberalã la PSD, în urma ordonantei privind traseismul politic. “Noi suntem hotãrâti sã mergem pânã la capãt, am fãcut o serie de demersuri pentru a invalida mandatele celor care au plecat din partid, atât în CL Vaslui si CL Bârlad, vorbind de cele douã mari orase, dar si în toate comunele”, explicã Ciurariu. Din pãcate pentru liberali, recunoaste deputatul, PSD nu a luat în consideratie nici acum decizia Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionalã aceastã ordonantã, astfel cã alesii locali par sã scape de lege, pânã la alegerile din 2016.
Parlamentarul vasluian acuzã colegii din PSD pentru faptul cã refuzã sã punã pe masa deputatilor un proiect de lege prin care sã se respingã ordonanta 55, cea care a permis traseismul politic în toatã România. Numai la Vaslui, în baza acestei ordonante, au plecat din vechiul PNL cãtre organizatia condusã de Dumitru Buzatu un numãr de 14 primari, 10 viceprimari si peste 100 de consilieri locali. “Nu stim nici acum ce mãsuri legale se vor lua împotriva acestor traseisti, care s-au folosit de aceastã ordonantã pentru a trece la PSD, în majoritate, cum s-a întâmplat în judetul Vaslui. Mã îndoiesc cã vor fi consecinte printr-o astfel de lege, câtã vreme PSD are majoritate în Parlament. Noi vom merge pe cale legalã pentru a invalida mandatele alesilor locali care ne-au pãrãsit. Nu vrem sã dãm peste cap activitatea din primãrii, însã trebuie sã se înteleagã cã oamenii au votat pentru un partid, în 2012, iar acei alesi locali care au plecat din PNL au trãdat electoratul”, explicã Ciurariu.
La Vaslui, acuzatii între cei din PNL si PSD. Acelasi scandal si în Parlament…
Ordonanta Guvernului care a permis migratia alesilor locali este încã motiv de ceartã între deputatii Puterii si ai Opozitiei. Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a propus ca ordonanta sã intre pe ordinea de zi a sedintei, în urmã cu câteva zile, însã parlamentarii au votat împotrivã. Liberalii si social-democratii au trecut apoi la reprosuri legate de program si de regulament. “Sunteti nervosi. Nu ati servit masa de dimineatã?”, a spus Valeriu Zgonea. „V-am asteptat în plenul Parlamentului, cei 100 de parlamentari care suntem aici de la ora 10:00, pe dumneavoastrã, sã vã terminati cafeaua”, a replicat Gigel Știrbu. Certurile de la tribuna Parlamentului au început dupã ce liberalii au propus ca ordonanta care a permis migrarea alesilor locali sã fie dezbãtutã în plen. Însã varianta lor a picat la vot. “Prin votul de astãzi, stimati colegi, majoritatea guvernamentalã refuzã sã punã în aplicare hotãrârea Curtii Constitutionale si mai ales refuzã sã adopte un punct de vedere constitutional referitor la una dintre cele mai nerusinate ordonante”, a declarat Ludovic Orban, deputat PNL. “Nu încercãm sã nu luãm în calcul punctul de vedere al Curtii Constitutionale. Departe de noi aceastã abordare, dar trebuie sã fiti de acord cu noi cã în momentul în care o problemã atât de sensibilã o avem în dezbatere, ea chiar trebuie tratatã cu multã responsabilitate”, a spus Marian Neacsu, deputat PSD. Ordonanta Guvernului care pentru 45 de zile înainte de alegerile prezidentiale le-a dat voie alesilor locali sã schimbe partidul a fost declaratã neconstitutionalã de CCR. Camera Deputatilor asteaptã acum rapoarte din partea a douã comisii de specialitate ale deputatilor, pentru a relua votul în plen. Parlamentul trebuie sã decidã dacã alesii, consilieri locali sau judeteni, îsi pierd mandatele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu